Jednodenní zimní výprava - sobota 25.2.2017

18.2.2017

Zveme Vás na naši první letošní výpravu a to ve znamení zlata. :-)

Ahoj bunkráci,
dovoluji si Vás tímto pozvat na jednodenní zimní výpravu.

Kdy? V sobotu 25. 2. 2017.
Kam? Po okolí zlatonosného Bojovského potoka a zlatých dolů na Klínci.

Délka: cca 10 km

Trasa: z autobusové zastávky Klínec a odtud přes Klínec až ke značené trase k Hasičárně a odtud po neznačených lesních cestách ke zlatonosným dolům ze středověku kde najdeme i vykutanou vodní štolu. Po prohlídce zlatých dolů budeme pokračovat směr vlaková zastávka Klínec, kde si za tunelem uděláme přestávku na oběd a opečeme si buřtíky či jiné pochutiny. Překonáme Bojovský potok a opět po neznačených cestách dojdeme na vrch Hrádek, kde podle pověst stával strážní hrádek, následně přes krásné lesy dojedeme k vyhlídce na soutok Sázavy s Vltavou a pak sestoupíme do Davle odkud pojedeme vlakem do Prahy.
Trasu je možné vysledovat na cykloturistické a turistické mapě Hřebeny 1 - 1:25000 nebo na tomto odkazu na mapy.cz.
Trasa povede převážně po neznačených turistických cestách. Cestou budou hrací zastávky.

Sraz: v sobotu 25. 2. 2017 v 09:45 hod před budou vlakového nádraží Praha Smíchov. Odjezd autobusu linky č. 321 je v 10:00 a příjezd do Klínce je dle jízdního řádu ve 10:22 hod.

Oblečení: Vhodné a dostatečné oblečení a obutí na putování po lese - dle aktuálního počasí, konkrétně nelze nic doporučit předem neb letošní počasí je takové rozmarné a nelze jej předvídat.

Jídlo a pití: doporučuji dostatek jídla a pití na celou cestu (čaj a cukr až budeme vařit vodu na čaj či kávu), 1 až 1,5 litru vody na uvaření teplého čaje, buřty, klobásy či jiné pochutiny na opečení. Po cestě není možnost občerstvení, možnost občerstvení je až v Davli. Doporučuji nádobku na čaj s sebou.

Návrat: zcela podle naší schopnosti zvládnout trasu. Vlaky odjíždějí z Davli do Prahy – Hlavního přes Braník, Krč, Kačerov a Vršovice v 15:21; 16:49, 17:50 hod.

Kdo máte zájem se naší výpravy účastnit, nahlaste se prosím co nejdříve na níže uvedenou e-mailovou adresu i s uvedením počtu účastníků.

Těšíme se na Vás. :-)

Velitel praporu
plukovník Tatíček
+420602669065
bunkrak2010@gmail.com

 


Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024

 

ts