Mikulášský výlet 2011

6.12.2011

V sobotu 3. prosince za silné čtyřicetihlavé účasti proběhl letošní tradičně netradiční Mikulášský výlet.

Počasí nám přálo - i když se konec listopadu a začátek prosince rozhodl dohnat srážkový deficit, naštěstí nám nepršelo. Sice hodně foukalo, ale bylo o dvacet stupňů Celsia více než vloni (to bylo slušných mínus 16).

Letošní Mikulášský výlet nás zavedl do Smečna a okolí, kam se všichni sjeli po vlastních osách. Přijelo 18 dětí, 15 dospěláků a 7 zástupců vedení Bunkráku. Jak se říká v jedné reklamě: slušná účast.... .-)

Postupně jsme si všichni prohlédli Vojenský skanzen ve Smečně, muzeum pražské čáry na Obecním úřadě ve Smečně, kanónové muzeum taktéž ve Smečně a dva atypické, plně vyzbrojené a vystrojené řopíky (byly součástí tzv. pražské čáry) - LO vz.37B ve Smečně a LO vz.36 v Drnově, kam jsme se posléze přesunuli.

 

 

 

Účastníci byli ve Smečně vítáni horkým čajem, připraveným organizátory v dobových i jiných uniformách.

Po přesunu do Drnova měli všichni možnost si kousek od bunkru opéct na ohni něco dobrého z přinesených zásob, hrály se hry a soutěžilo se o odměny, které dodal Mikuláš - tímto mu ještě jednou děkujeme. :-)

 

 

Akce byla vskutku zdařilá a už se všichni těšíme na jaro. Na místě totiž padl z řad rodičů návrh, abychom na jaře uspořádali nějakou celovíkendovou výpravu. A my říkáme: proč ne? Tudíž - sledujte tyto stránky a včas se dozvíte víc. :-)

Všem všem všem děkujeme za účast a jejich příspěvek k obecně skvělé náladě. :-)

 


Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024

 

ts